Værum – landsbyen der lever!

Velkommen til landsbyen Værum.

Byen huser ca 300 indbyggere fordelt i alle aldre. Her er ældre mennesker, som er født i Værum og  har rødder flere generationer tilbage. Her er unge familier med børn, som har valgt at bo på landet – og alligevel være tæt på byen, motorvejen og alle de andre faciliteter, som en moderne familie har brug for.

Her er gamle gårde, hvor nogen er udviklet til at være moderne landbrugsejendomme og der er nybyggede, moderne villaer. Og så er der huse i alle størrelser og aldre der i mellem.

I Værum kan man bo og være anonym, hvis man har lyst til det. Men man har også mulighed for at være en del af et levende og aktivt landsbymiljø, hvor der er aktiviteter for alle aldersklasser. Værum Forsamlingshus, Værum Gymnastikforening og Støtteforeningen til Værum Gymnastikforening er de tre lokale foreninger der gør det ud for byens beboerforening. De er omdrejningspunktet for de fælles-arrangementer som finder sted hen over året. Arrangementerne udvikles og afvikles i takt med interesser og tidens trend.

Børnene mødes i børneklubben “Krudtuglen”, de ældre mødes over petanqe og krolf. Forsamlingshuset byder på fællesspisning. I årets løb er der arrangementer med teater, musik og dilettant. Der fodbold for mænd og gymnastik – for både damer og herrer. Krea-aftener og mandhørm. Traditionsrig Sankt Hans-aften med alle de hekse, som byens børn orker at fabrikere. Kirken byder ind med familiegudstjeneste, påskemiddag og fakkeloptog og sang til Hellig Tre Konger. Det  er kun et udpluk af alle de ting der sker i Værum.

Hvis man har lyst til at bo på landet og alligevel være tæt på motorvejen til Århus og Ålborg, er Værum et godt udgangspunkt. Der er 8 km. til Randers centrum. I Vorup er der dagligvareforretninger, læger, tandlæge, skole, og børnehaver. Det samme er der i Langå.

Værum har rutebil 223 forbi flere gange dagligt og på hverdage (på nær skolesommerferien) kører rute 16 gennem byen om morgenen og igen fire gange om eftermiddagen.

Søndermarkskolen i Vorup er distriktskole for 0.-6. klasse. De store børn – 7.-9. klasse – har distriktskole på Tirsdalens skole i Kristrup. Der er skolebus til begge skoler.